Kuchnia gruzińska (niedziela)

Kulinarne zwyczaje Gruzji to dziedzictwo narodowe tego kraju. Gruzini to ludzie z charakterem, słyną ze swego zamiłowania do potraw sycących i taka też jest ich tradycyjna kuchnia. Bakłażan to dobro narodowe. Podobnie orzechy włoskie, baranina czy owoce granatu. Gruzińskie gospodynie posiadły niezwykłą zdolność łączenia produktów, które z pozoru do siebie nie pasują. Na talerzach często jest zaskskująco i zawsze pysznie. Niech żyje Gruzja!

 

Na warsztatach przygotujemy:

  • Badridżani – bakłażany z pastą z włoskich orzechów,
  • Chinkali – duże kołduny wypełnione bulionem,
  • Chaczapuri – placek z ciasta drożdżowego faszerowany mieszanką serów,
  • Gozinaki – karmelizowane orzechy smażone w miodzie.

 

Zapraszamy wszystkich – zarówno początkujących kuchcików, jak i tych bardziej zaawansowanych.
Gwarantujemy nie tylko wspaniałą atmosferę, ale także świetną zabawę!

Wydarzenia dostępne na naszym Facebooku.
Więcej warsztatów znaleźć można w naszym kalendarzu.

 

Data

Paź 18 2020

Czas

13 h 00 min - 17 h 00 min

Koszt

170.00PLN

Lokalizacja

Kultura Pichcenia
Zielińska 2/11, 31-227 Kraków, Poland
Tomasz Borecki

Organizator

Tomasz Borecki
QR Code
Close Menu
×
×

Koszyk