Podróż po Gruzji

Kulinarne zwyczaje Gruzji to dziedzictwo narodowe tego kraju, z ktorego jej naród może być i z pewnością jest dumny. Gruzini to ludzie z charakterem, słyną ze swego zamiłowania do potraw sycących i taka też jest ich tradycyjna kuchnia. Bakłażan to dobro narodowe. Podobnie orzechy włoskie, baranina czy owoce granatu. Gruzińskie gospodynie posiadły niezwykłą zdolność łączenia produktów, które z pozoru do siebie nie pasują. Na talerzach często jest zaskskująco i zawsze pysznie. Niech żyje Gruzja!

Na warsztatach przygotujemy:

  1. Badridżani (bakłażany z pastą z włoskich orzechów),
  2. Chinkali (duże kołduny wypełnione bulionem),
  3. Gozinaki (karmelizowane orzechy smażone w miodzie).

 

link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/468148570520247/

 

Zapraszamy wszystkich amatorów dobrej kuchni, zarówno początkujących kuchcików, jak i tych bardziej zaawansowanych.

Gwarantujemy nie tylko wspaniałą atmosferę, ale także świetną zabawę!

Data

Lut 08 2020

Czas

13 h 00 min - 17 h 00 min

Koszt

150.00PLN

Lokalizacja

Kultura Pichcenia
Zielińska 2/11, 31-227 Kraków, Poland
Tomasz Borecki

Organizator

Tomasz Borecki
QR Code
Close Menu
×
×

Koszyk