


Kuchnia marokańska
Kuchnia marokańska to niepowtarzalne smaki, duża ilość mięsa i warzyw, a wszystko to okraszone odrobiną pikanterii. Maroko słynie z dużej ilości przypraw do dań takich jak: kminek, kolendra, szafran, mięta, curry, czerwona papryka, czy też pieprz. Do potraw bardzo często dodaje się słodkie akcenty w postaci daktyli, orzechów pigwy, suszonych śliwek, migdałów i miodu.
Na warsztatach przygotujemy:
- Harirę – najbardzej popularna zupa w całej kuchni Maghrebu,
- Tagine z kiszonymi cytrynami,
- Daktyle nadziewane pastą migdałową.
Zapraszamy wszystkich – zarówno początkujących kuchcików, jak i tych bardziej zaawansowanych.
Gwarantujemy nie tylko wspaniałą atmosferę, ale także świetną zabawę!
Wydarzenia dostępne na naszym Facebooku.
Więcej warsztatów znaleźć można w naszym kalendarzu.


