Kuchnia marokańska

Kuchnia marokańska to niepowtarzalne smaki, duża ilość mięsa i warzyw, a wszystko to okraszone odrobiną pikanterii. Maroko słynie z dużej ilości przypraw do dań takich jak: kminek, kolendra, szafran, mięta, curry, czerwona papryka, czy też pieprz. Do potraw bardzo często dodaje się słodkie akcenty w postaci daktyli, orzechów pigwy, suszonych śliwek, migdałów i miodu.

 

Na warsztatach przygotujemy:

  • Harirę – najbardzej popularna zupa w całej kuchni Maghrebu,
  • Tagine z kiszonymi cytrynami,
  • Daktyle nadziewane pastą migdałową.

 

Zapraszamy wszystkich – zarówno początkujących kuchcików, jak i tych bardziej zaawansowanych.

Gwarantujemy nie tylko wspaniałą atmosferę, ale także świetną zabawę!

Wydarzenia dostępne na naszym Facebooku.
Więcej warsztatów znaleźć można w naszym kalendarzu.

  • 00

    dni

  • 00

    godzin

  • 00

    minut

  • 00

    sekund

Rezerwuj wydarzenie

Kuchnia marokańska (20.03.2021)

Udział w warsztacie: Kuchnia marokańska (20.03.2021)

Dostępne Bilety: 10
Bilety Kuchnia marokańska (20.03.2021) zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.

Data

Mar 20 2021

Czas

15 h 00 min - 19 h 00 min

Koszt

170.00PLN

Lokalizacja

Kultura Pichcenia
Zielińska 2/11, 31-227 Kraków, Poland
Tomasz Borecki

Organizator

Tomasz Borecki
REJESTRACJA
QR Code
Close Menu
×
×

Koszyk