Owoce morza

Owoce morza

Owoce morza wciąż są przez niektórych postrzegane jako egzotyczny przysmak dostępny w wykwintnych i drogich restauracjach. Tymczasem najbardziej świeże i najpyszniejsze owoce morza przyrządzisz w swojej kuchni. Pora się tego nauczyć! Krewetki, kalmary, ośmiornice i mule to skarby, które tym razem bierzemy na warsztat.
Dowiecie się gdzie dostać te najlepsze, jak rozpoznać i sprawdzić czy są świeże, jak je czyścić, przyrządzać, podawać i z jakimi dodatkami łączyć. Gotowi na morską ucztę?!
Na warsztatach każdy uczestnik wraz z nami przygotuje:
  • Mule po marynarsku podawane z bagietką ziołową.
  • Krewetki w sosie własnym z szampanem i chilli.
  • Kalmary i warzywa w prawdziwej japońskiej tempurze z 2 sosami.
  • Ośmiornica w pieczonym czosnku i słodkiej papryce podana z 2 rodzajami ziemniaków, kiszoną marchewką oraz marynowaną tykwą i jadalnymi kwiatami.
Zapraszamy wszystkich – zarówno początkujących kuchcików, jak i tych bardziej zaawansowanych.

Gwarantujemy nie tylko wspaniałą atmosferę, ale także świetną zabawę!

Wydarzenia dostępne na naszym Facebooku.
Więcej warsztatów znaleźć można w naszym kalendarzu.

Data

Lut 27 2021

Czas

15 h 00 min - 19 h 00 min

Koszt

220.00PLN

Lokalizacja

Kultura Pichcenia
Zielińska 2/11, 31-227 Kraków, Poland
Tomasz Borecki

Organizator

Tomasz Borecki
QR Code
Close Menu
×
×

Koszyk